Субота
27.04.2024
17:35
Пошук
Наше опитування
Як ви оцінюєте Богданівську ЗОШ?
Всього відповідей: 64
Форма входу
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Богданівська загальноосвітня школа
Головна » 2013 » Грудень » 1 » Значима подія
22:32
Значима подія

З 29 листопада по 3 грудня у Запоріжжі проходить семінар за участю Шалви Олександровича Амонашвілі, відомого педагога, Учителя, керівника Міжнародного Центру Гуманної Педагогіки. У багатьох містах України виникли і діють лабораторії гуманної педагогіки, які об’єднують учителів, вихователів, діячів культури і науки, педагогів вузів.

У рамках заходу – спілкування Шалви Олександровича з багаточисельною аудиторією (а це більше 200 педагогів з усієї області, колеги з Дніпропетровщини, студенти Запорізького педагогічного коледжу), постійне звернення Учителя до біблійних істин, класиків педагогіки. Учасники семінару мають також можливість «побувати» на уроках Амонашвілі. Син Шалви Олександровича Паата Шалвович розповів про систему дошкільного виховання в Грузії, яка здивувала усіх присутніх.

Серед учасників семінару і педагоги нашої школи: Івашина Г. М., Бистрицька Н. А., Тимчук О. М. Було б дуже добре, якби Шалва Олександрович мав можливість поспілкуватися із кожним нашим учителем і обов’язково з батьками. враження учасників заходу захоплюючі, просто перевертають свідомість, змушують до багатьох роздумів.

Про цю подію можна також дізнатися за посиланням 

PS  День четвертий.

Зустріч з Учителем розпочалася з Роздумів про урок. Доцільним продовженням сказаного був урок розвитку мовлення, який провів з учнями третього класу Паата Шалвович Амонашвілі. Безпосередність дітей, доброта і водночас вимогливість учителя допомогли усвідомити дітям красу серця, любов до ближнього. Багато нового розповів Шалва Олександрович сьогодні про особливості оцінювання, школу Михайла Щетініна, відповів на численні запитання учасників семінару.

       Приємним сюрпризом і для учасників заходу, і особливо для гостей із сонячної Грузії став виступ самодіяльного хорового колективу народної пісні та побутового танцю "Оксамит". Виконані українською та грузинською мовою пісні, за словами Шалви Олександровича, "допомогли" втратити дар мови.

        День п`ятий 

Про захист дітей від інформаційної агресії розповідав Паата Шалвович Амонашвілі. Грузія має позитивний досвід вирішення цієї проблеми, і це також є частиною гуманної педагогіки. А Шалва Олександрович знайомив присутніх сьогодні з універсальними вміннями, які потрібно викохувати в дітях. Особливо цікавими є поради вчителям початкової школи про пізнавальне читання, усне і писемне мовлення, уроки математики та предмети художньо-естетичного циклу. Зі студентами коледжу Учитель провів відкритий урок "Серцезнавство".

           Семінар завершив свою роботу. У суботу Ш. О. Амонашвілі вже виступить у Києві, а згодом полетить до Риги, щоб на всьму пострадянському просторі сіяти розумне, добре, вічне... Як добре, що є такі люди і готові донести до кожного: як любити дітей.

Велика вдячність організаторам заходу за високий рівень, за те, що робите велику справу.  



Переглядів: 494 | Додав: 瓢蟲 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: