Середа
15.05.2024
19:30
Пошук
Наше опитування
Як ви оцінюєте Богданівську ЗОШ?
Всього відповідей: 64
Форма входу
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Богданівська загальноосвітня школа
Головна » 2013 » Березень » 11 » Наші україночки найкращі!
19:01
Наші україночки найкращі!
     
 Напередодні жіночого свята у школі пройшов конкурс "Україночка - 2013".
І якщо у минулому році змагання були присвячені символу дівочості - косі, то цього разу завдання перед учасницями були інші. Кожна мала якнайкраще перевтілитися у одну із яскравих літературних героїнь творів українських письменників. Конкурс передбачав чотири етапи: коротка самопрезентація від імені літературного персонажа; відповіді на питання вікторини "Чи добре ти знаєш свою героїню?"; художній номер (монолог або інсценізація) та практичні завдання під короткою, але категоричною назвою "Це повинна вміти кожна дівчина".
     Перше, що вразило гостей і членів журі, - це широка палітра літературних персонажів: Мирослава із повісті І. Франка "Захар Беркут" (Кошель Юлія), Наталка Полтавка із однойменної п`єси І. Котляревського (Кривицька Єлизавета),  невгомонні баба Параска і баба Палажка з творів І. Нечуя-Левицького (Турубарова Яна і Цугуй Ольга), Оксана із "Вечорів на хуторі біля Диканьки" М. Гоголя (Зінченко Тетяна), Катерина  і Ганна з поем Т. Шевченка "Катерина" і "Наймичка" (Ревенко Олександра, Ісакова Дарина), Маруся Чурай з однойменного історичного роману Л. Костенко (Ковтун Лариса), саму Лесю Українку зіграла Мендела Анастасія. Уже в презентації дівчатка виявили блискучі знання літературних творів, відтворили епоху своїх героїнь, близькі їм звичаї і традиції. Увагу глядачів прикували художні номери, підготовлені учасницями. Кожна із них стала і учасником змагань, у яких продемонстрували вміння носити воду коромислом (вправи на рівновагу), ліпити вареники, вишивати.

     Ще до результатів, виголошених журі, було добре видно, що наші дівчата - справжні украіночки: ніжні і замріяні, як Наталка Полтавка, рішучі, як Мирослава, з характером, як Оксана, баба Параска і баба Палажка, вірні, як Маруся, сильні духом, як Леся.
     Рішення журі підтримали і гості свята, і самі учасниці: "Міс Україночкою" одностайно визначено Зінченко Тетяну, титулу "Міс Слов`янська врода" удостоїлася Кривицька Єлизавета, "Міс Артистичність" - Кошель Юлія, "Міс Глядацьких симпатій" - Цугуй Ольга, "Міс Ніжгість" - Турубарова Яна, "Міс Стрункість" - Ісакова Дарина, "Міс Ерудованість" - Мендела Анастасія. Справжня господиня - Ковтун Лариса,
а краща майстриня - Ревенко Олександра.
      Свято дійсно вдалося. Сучасні нанотехнології не стерли з нашої свідомості багатьох чеснот, які має українська душа і які так талановито розкриті у літературних творах. 
Переглядів: 918 | Додав: 瓢蟲 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: